About us

Wat voorafging:

2003

In België was ik – Patricia- zelfstandig architect, voornamelijk actief in de regio Mechelen (Vlaams-Brabant). Ik stond op het punt mijn praktijk uit te breiden om me meer te kunnen toeleggen op creatief ontwerp en werfopvolging. De hoge Belgische loonkosten in combinatie met het sterk bureaucratische karakter van het beroep architect heeft me op zeker moment sterk doen twijfelen aan deze keuze. Zou deze beslissing me meer levenskwaliteit bieden? Dit was nog maar zeer de vraag! Eens ik hierover begon na te denken samen met mijn vriend – Geert- die ook actief was in de bouwsector (renovatie en decoratiewerken) ging de bal pas echt goed aan het rollen. Hadden we het al niet druk genoeg? Was België eigenlijk wel de plek waar we de komende 10, 20 -…jaar van ons leven wilden slijten? Een diepgaande bezinning was het gevolg!

Werken en wonen in een land met een warm klimaat, op een plek waar je de natuur nog in handbereik hebt, zonder zelfs in het weekend geconfronteerd te worden met ellenlange files, leven in een samenleving die nog authentiek is en zichzelf niet voorbijsnelt…was onze echte droom. Verhuizen was dus de boodschap i.p.v. een carrièrewending in eigen land!

Onze eerste emigratieplannen lagen buiten Europa: Nieuw-Zeeland, Canada, …Verre Oosten maar dit zou ons te fel isoleren van familie en vrienden. Europa dus, met name Zuid-Spanje, dit omwille van het aangename klimaat (ook tijdens de winterperiode), de taal, de snelle en goedkope luchtverbinding,… Het werd een testland voor één jaar!

 

2020

Het testjaar smaakte snel naar méér en momenteel wonen we reeds 17 jaar in Andalucía. 
We zijn beiden met onze bouwtechnische achtergrond vrij snel in de bouwsector aanbeland en leidden nu een vastgoedbedrijf dat zich tevens specializeerd in gepersonalizeerde verbouwingswerken met creatieve ‘touch’.

Het pittoreske bergdorpje Frigiliana gelegen op 45’ van Malaga en 5’ van de Meditterraanse kust (Nerja) is onze uitvalsbasis geworden waar we genieten van het Andalusische leven samen met onze 2 kinderen Alejandro en Elisa. Omdat het leven meer is dan huisjes verkopen en verbouwen, hebben we een Blog gelanceerd. Op die manier willen we jullie laten proeven van wat er hier allemaal te beleven valt in onze regio Axarquía (gelegen tussen Malaga en Nerja)

 

 

Voor de lezers die extra interesse hebben in de gezonde Meditteraanse keuken en op zoek zijn naar heerlijke recepten, kunnen terecht op onderstaande culinaire site.
Hier ontluikt Patricia de geheimen van de lokale keuken weliswaar met een ‘twist’. Fusion keuken ‘estilo Patricia’. www.secretosdelsur.com

 

 

Lezers die willen wegdromen van een eigen stek onder de Andalusische zon verwijzen we graag naar onze vastgoedwebsite:
www.andaluciavastgoed.com

 

Follow Us On Instagram

Please check your feed, the data was entered incorrectly.