De streek

SPANJE

EEN KORTE GEOGRAFISCHE ORIËNTATIE…

 

ANDALUCÍA

 

AXARQUÍA

 

‘WAAROM KOZEN WIJ VOOR DE AXARQUÍA-STREEK ?’

Fantastisch klimaat: met 320 dagen zonneschijn per jaar is de Axarquía-streek één van de topregio’s om te wonen in Europa. Het omringende gebergte creëert een microklimaat dat ons afschermt van koude winters en hete zomers.
In vergelijking met de Costa Blanca of zeker de Costa Brava is de Costa del ‘Sol’, het woord zegt het zelf (de zonnekust), de regio met de meeste zonneschijn.
Authenticiteit: De Axarquía (letterlijk vertaalt: ten oosten van Málaga) is een nog zeer authentieke streek, de inwoners zijn zeer gastvrij en leven hier als het ware nog op het ritme van de seizoenen. Dit in tegenstelling tot het westen van Málaga (Torremolinos, Fuengirola,…) dat sterk gecommercialiseerd is en tevens veel hogere vastgoedprijzen kent. Een ander groot voordeel is de afwezigheid van files en dit in combinatie met een uitstekend wegennetwerk. Hier is rondtoeren met de wagen nog echt ontspannend!
Puur Natuur: De nabijheid van het natuurpark Sierra de Tejeda, Almijara y Alhama en met als ‘uitschieter’ de Sierra Nevada maakt dat je op één dag kan citytrippen in Granada (bekend om zijn Alhambra), skiën in de Sierra Nevada (slechts 40’ van het centrum) en zonnen aan het strand.
Cultuursteden in handbereik: Malaga en de luchthaven zijn het meest nabij (45′), Granada (1h15), Ronda (2h20), Cordoba (2h30), Sevilla (3h). Verder worden we omringd door aantrekkelijke bergdorpjes en badplaatsen die heel het jaar door levend blijven. (Nerja, Torre del Mar, Cómpeta, Canillas de Albaída, Archez,…)
Bereikbaarheid: het gebied is gemakkelijk bereikbaar via de internationale luchthaven te Malaga. Nieuwe uitbreidingswerken transformeren ‘el Aeropuerto Pablo Ruiz Picasso’ tot één van de meest moderne luchthavens in Europa met een potentieel van 20.000.000 bezoekers per jaar. Verder is er ook de optie om via de TGV -of beter de Spaanse versie AVE (Alta velocidad Española)- het Spaanse binnenland te verkennen. Vanuit Málaga brengt de AVE je op slechts 2u30 in Madrid. Vanuit de Axarquía is de luchthaven bereikbaar op een 30-45’ rijden.
Levensstandaard: Uit eten gaan is bijzonder goedkoop in verhouding tot de Belgische of Nederlandse maatstaven. Vanaf 7€ eet je al een compleet dagmenu. À la carte kost een maaltijd in het betere restaurant niet meer dan 15€. In lokale bars betaal je zelfs niet meer dan 1€ tot 1.5€ voor een biertje.
Het leven in een zuiders land is op vlak van verwarmingskosten een ware luxe: gemiddelde jaartemperaturen van boven de 18ºC besparen een hap uit het huishoudelijk budget. Huiseigenaren betalen los van hun elektriciteit, gas- en waterrekening een gemeentebelasting en kadastraal inkomen die heel wat lager liggen dan de tarieven die we in Noord Europa gewend zijn. Verder situeert de personenbelasting zich ook beduidend lager, BTW tarieven op producten en diensten varieert tussen de 7 en 16%.
Goede belegging: Het gebied rond Malaga inclusief Malaga-stad zit zwaar in de lift de laatste jaren. Investeren in vastgoed is een win-win-situatie: Je hebt het vruchtgebruik van een eigen woning in een zonnig land, je kan een hoog verhuurrendement genereren en je kan een eigendom nadien met winst verkopen. Veel leuker dan speculeren op de beurs als je het mij vraagt!
Europese investeringen in wegennetwerken, hogesnelheidstreinen en internationale luchthavens maken dat de belangrijkste cultuursteden in handbereik komen.

Follow Us On Instagram

Please check your feed, the data was entered incorrectly.