Centre Pompidou opent museum in Málaga

Belangrijk nieuws voor de cultuurliefhebbers onder ons, het ‘Centre Pompidou’ van Parijs opent zijn eerste buitenlandse vestiging in Malaga.
Het ‘Centre Pompidou van Parijs’ is intussen een van de belangrijkste attracties in Parijs geworden voor toeristen. Na een succesvolle try-out in de Oost-Franse stad Metz gaf de directeur zijn wens te kennen om de unieke collectie ook in het buitenland ten toon te stellen. Na enkele intercontinentale voorstellen werd er toch besloten om de collectie binnen Europa te houden. Voor deze locatie werd Málaga verkozen. Onder andere werken van Pablo Picasso kunnen hierdoor terug in hun land van herkomst bezichtigd worden.
Gedurende vijf jaar zal er in dit nieuwe centrum een vaste collectie van 70 werken uit de vestiging van Parijs te bezichtigen zijn. Jaarlijks zal er ook een tijdelijke expositie georganiseerd worden.
Het ‘Centre Pompidou in Málaga’ dat in maart 2015 zijn deuren zal openen zal gelegen zijn in het cultuurcentrum ‘El Cubo’ vlakbij de haven. Dit nieuwe initiatief ligt in lijn met de inspanningen die de laatste jaren werden gevoerd om Málaga op te waarderen. Het stadsbestuur verwacht dan ook dat het ‘Centre Pompidou’ een grote trekpleister zal worden.Pompidou in Malaga

Comments are closed.

Follow Us On Instagram

Please check your feed, the data was entered incorrectly.