Volgelpark "Loro Sexi" in Almuñecar

Met ons klein manneke (18 maanden) in huis zijn we geregeld op zoek naar uitstapjes en doe-dingetjes.
Zo was het zondag de beurt aan het vogelpark van Almuñecar dat de naam “LORO SEXI” draagt. (over de naam later meer)
Te midden van Almuñecar, aan de voet van de restanten van het Arabische kasteel van San Miguel en naast de botanische tuin hoor je duidelijk het gekwetter van tropische vogels. In 1985 werd het park geopend en je treft er zo’n 1500 vogels aan van meer dan 200 soorten. De meest impressionante waren natuurlijk de prachtige rood-blauwe papegaaien maar ook de kaketoes, pauwen, fazanten, eendjes,… zijn de moeite waard.
De verschillende kooien zijn gebouwd tegen de flank van een rots, naast het bekijken van de vogels waren de talrijke trappen voor Alejandro dan ook een waar speelterrein.

Na een uurtje in het park was hij dan ook “frito” en waren wij toe aan een hapje en tapje op het tapasplein van Almuñecar.
Waar komt de naam LORO SEXI vandaan?
Loro: slaat uiteraard op de Spaanse naam voor papegaai.
Sexi: Het dorp Almuñecar was vroeger (+/- 1500 v.Chr.) een kolonie van Fenicia (= huidig Libanon). Toen waren de Feniciers de belangrijkste zeevaarders en handelaars en stichtten verschillende kolonies. Het Fenisisch alfabet bestaat enkel uit medeklinkers en gaven de kolonie de naam “SKS”.
Later na de overwinning van de Romeinen werd de naam vertaald naar het Latijn en klinkers toegevoegd. Zo kwam men tot de naam “SEXI”.
De huidige naam Almuñecar werd door de moren gegeven, nl. “HINS-AL-MONACAR” wat betekent: OMGEVEN DOOR BERGEN

Comments are closed.

Follow Us On Instagram

Please check your feed, the data was entered incorrectly.