Avocado’s boven!

Onlangs (21 februari 2020) werd in Frigiliana het eerste avocado restaurant geopend.  Een unicum in onze Axarquía streek. Dit restaurant serveert enkel gerechten gebaseerd op duizend en een manieren om een avocado te bereiden.

‘The AVO’ is het nieuwe kindje van een locale hotelier ‘La Posada Morisca Hotel Boutique’ en zal enkel werken met de zogenaamde ‘kilometer 0’ producten. De verantwoordelijken van het restaurant willen hiermee een van de ‘economische motoren’ van de streek promoten. Ze zullen er de bezoekers een nieuwe ervaring van fusie tussen traditionele smaken, locale producten en de meest actuele trends serveren.

De avocado creeërt de laatste jaren een culinaire cultuur die maar weinig voedsel heeft voorgedaan. Het verbruik en de productie blijven wereldwijd maar toenemen.  De verenigde staten leiden het verbuik met gemiddeld 5kg per persoon per jaar. In de Europese Unie, de tweede belangrijkste markt, bedroeg het verbruik van avocado’s in 2018 meer dan 650 miljoen kilo, 140 miljoen kilo méér dan in 2017. En in Spanje werden er in 2018 meer dan 74 miljoen avocados geconsumeerd, 19 miljoen méér dan het jaar ervoor.

Met deze gegevens is het niet verwonderlijk dat er in het hele land restaurants zijn waar hun menu avocado als absolute ster van het menu heeft.

Wij kijken er alvast naar uit hier even een bezoekje te brengen.

Waar: The AVO, Hotel La Posada Morisca, Frigiliana (Málaga)
https://www.laposadamorisca.com/the-avo/

Comments are closed.

Follow Us On Instagram

Please check your feed, the data was entered incorrectly.