Belgen – ‘boom’

Vorig jaar kochten 4.635 landgenoten een 2de verblijf in Spanje. Dit betekende een stijging van maar liefst 34% in vergelijking met het jaar 2021.
Het post-Covidsyndroom zorgde ervoor dat heel wat mensen hun uitgestelde dromen wensten in te halen en waar te maken. Dit in combinatie met de oorlog in Oekraïne die de energieprijzen in vnl. Noord-Europa uit de pan deden swingen maakten dat veel mensen kozen voor het warme zuiden waar ze geconfronteerd werden met heel wat minder stookkosten.

Corona zorgde ook voor een ware omslag in vele bedrijven waar thuiswerken plots mogelijk werd of zelfs aangemoedigd werd. ‘Thuis’ stond voor vele Spanje liefhebbers gelijk aan hun 2de woning in Spanje van waaruit ze deeltijds of zelfs fulltime hun werk konden voortzetten.

Dit in combinatie met goede en frequente luchtverbindingen op Malaga was voor velen de stap gezet.
Corona heeft voor heel wat persoonlijk leed gezorgd maar heeft tegelijkertijd blijkbaar ook heel wat mensen wakker geschud: ¡Carpe diem! Pluk de dag en geniet van elke dag alsof het je laatste is werd de slogan i.p.v. wachten tot 67 jaar om eindelijk te beginnen genieten van het leven.

Comments are closed.

Follow Us On Instagram

Please check your feed, the data was entered incorrectly.