Dorpen op hoogte!

In Vlaanderen en zeker in Nederland speelt de hoogte van het dorp waar je woont niet echt een rol. In de Axarquía-regio ligt dit wel even anders. De 31 dorpen strekken zich uit van zeeniveau, nul meter (Rincón de la Victoria) tot 886 meter hoogte zijnde het dorpje Alfarnate in het noorden van de streek.
In de hitte van de zomermaanden (vnl, juli en augustus) speelt de hoogte in het voordeel, in de wintermaanden in het nadeel.
Een ander belangrijk gegeven indien je een eigen stek zoekt is, los van de hoogte, de oriëntatie en de beschutting tegen de wind. Een zuid-ligging met de beschutting van een berg is natuurlijk ideaal. Enfin, elk heeft zo zijn eigen opinie hierover want aan een 360° uitzicht vanop een bergtop valt ook moeilijk te weerstaan! Een mens kan niet alles hebben, nietwaar?
Alleszins het thema bracht me op het idee van een hoogtelijstje samen te stellen voor diegenen die de streek verder komen verkennen.
Hiernaast een dorp dat je vanaf bijna overal kan zien: Comares. Met zijn 720 meter goed voor een 29ste plaats in de ranking! Klein maar authentiek dorpje trouwens.

Comments are closed.

Follow Us On Instagram

Please check your feed, the data was entered incorrectly.