Frigiliana – dorp van de 3 culturen

Gem. temperatuur: 18ºC

Uren zon/jaar: 2950

http://www.frigiliana.es

Afbeelding 102

IMG_0993

Ten noorden wordt Frigiliana begrensd door het natuurpark Sierra Almijarra en ten zuiden door Nerja en “el mar Mediterráneo”.

map Frigiliana

Frigiliana is een zeer pittoresk dorpje gelegen op 10’ van de kust en het stadje Nerja.
Het natuurreservaat Sierra de Almijara en Sierra de Enmedio liggen werkelijk in de achtertuin van dit dorp. Deze plek is daarom een uitstekende uitvalsbasis om verscheidene dagtochten te ondernemen.
Het dorpje beschikt naast een olijvenfabriekje nog over de laatste actieve suikerrietfabriek in Europa waar men honing produceert. Honing gemaakt van suikerriet, typisch streekgerecht = “Berenjenas con miel” oftewel “aubergines met honing”.
 
berenjenas con miel
miel de caña1
Het dorpje is historisch gezien een smeltkroes van 3 culturen zijnde de moorse, de katholieke en de joodse. Elk jaar wordt tijdens het laatste weekend van augustus het feest van de drie culuren gevierd. Verschillende horeca zaken nemen dan ook deel aan de reeds befaamde ‘tapasroute’.
festival 3 culturas 2010
Vandaag de dag is het prachtig geconserveerd dorp met een gezonde mix van buitenlanders en Spanjaarden. Vandaag zou Frigiliana zo’n 2.978 inwoners tellen waarvan 1/3 buitenlanders.
Wij wonen hier nu zelf 3 jaar en kunnen hier de perfecte combinatie vinden hoewel we merendeel spanjaarden rond ons heen hebben.

 

Comments are closed.

Follow Us On Instagram

Please check your feed, the data was entered incorrectly.