Het ‘Gran Parque de la Costa del Sol’ is in aanbouw

Het Gran Parque de la Costa del Sol, de naam van het nieuwe recreatiegebied dat door de gemeente Mijas zal worden gebouwd op het terrein van Cortijo del Ahogadero, is reeds in aanbouw.

Burgemeester Josele González van Mijas heeft in Juli de eerste steen gelegd voor het grootste park  in zijn soort in de provincie én een van de grootste in Andalusië.

Het wordt een 350.000 vierkante meter groot park gelegen in het gebied El Ahogadero (Las Lagunas). Er zullen meer dan 20.000 planten en bomen worden geplant om de grote tuinen en het bosgebied te creëren. In het park zullen onder andere een kunstmatig meer, een openluchttheater, een hardloopparcours, een fietspad, een skatepark en een klimmuur voorzien worden. Daarnaast komer er ook kinderspeelplaatsen met waterattracties, schaduwplekken met speeltafels voor kaarten, schaken en domino en een petanqueterrein voor senioren.

Een groot deel van het ontwerp en de faciliteiten zijn afkomstig van de inbreng van de lokale jeugd, die werd uitgenodigd om voorstellen in te dienen voor het project ‘Teken je park’ die van start ging in 2016 en waarvoor meer dan 8.000 inzendingen werden ontvangen.

De gekozen bouwstijl is typisch Andalusisch, met verwijzingen naar de ezeltaxi, Arabische tegels, smeedijzer, zichtbare pilasters, geometrische tegels.  Elementen die Mijas als dorp definiëren. Deze zullen worden gebruikt in fonteinen, kiosken en, heel bijzonder, de constructie van een paviljoen.

De eerste fase van het werk heeft een budget van 22,6 miljoen euro en een uitvoeringsperiode van 18 maanden. Naast het uitgebreide groene gebied zelf, overweegt het project een tweede fase om twee toegangsbruggen te bouwen die, naast het verbeteren van de verbindingen met het park, ontworpen zullen zijn om overstromingen in het gebied te voorkomen.

Tijdens de geotechnische studies werden ook archeologische overblijfselen van grote historische en erfgoedwaarde ontdekt, deze worden opgenomen in het initiatief om een archeologisch gebied te creëren.

 

Comments are closed.

Follow Us On Instagram

Please check your feed, the data was entered incorrectly.