Nieuw wandelpad in Canillas de Aceituno

NIEUW WANDELPAD MET HANGBRUG IN CANILLAS DE ACEITUNO

Een hangbrug verbindt sinds kort Sedella en Canillas de Aceituno als deel van de uitbreiding van de Gran Senda de Málaga. De gemeente investeerde maar liefst 600.000 euro in het verbeteren van een deel van deze schilderachtige route.

Onlangs werden de laatste werken uitgevoerd aan het stuk tussen Sedella en Canillas de Aceituno.
De heraanleg van wandelpaden, de aanpassing van loopbruggen en de installatie van een hangbrug van bijna 50 meter over de Almanchares-rivier, in het gedeelte tussen beide gemeenten, dit werd een grote verbetering in de 25km lange route 7 tussen Compéta en Canillas De Aceituno.
De werken, die acht maanden duurden, omvatten de installatie van een 46 meter lange hangbrug over de Almanchares-rivier, vijftig meter boven de rivierbedding, in een gebied nabij de site van La Rahige.
Evenzo werden, om de veiligheid te garanderen en deze te verbeteren, enkele meer dan 100 meter hoge metalen loopbruggen gebouwd op rotsachtige richels.
De werken die in Sedella werden uitgevoerd, maakten ook deel uit van een initiatief van het ministerie van milieu, binnenlands toerisme en klimaatverandering.

Deze route, gedoopt ‘Ruta de los Puentes‘, zal de geschiedenis en de natuur van zeven Axarquía gemeenten Alcaucín, Canillas de Aceituno, Sedella, Salares, Canillas de Albaida, Árchez en Arenas verenigen.
Alvast veel wandelplezier dit jaar.

https://www.youtube.com/watch?v=fxTnni4_wlY

https://www.youtube.com/watch?v=ce9BYpcIf3w&feature=emb_title

https://www.malagahoy.es/provincia/Comienzan-Canillas-Aceituno-Sedella-Senda_0_1489951248.html

 

Comments are closed.

Follow Us On Instagram

Please check your feed, the data was entered incorrectly.