Albóndigas en salsa de almendras – Balletjes in amandelsaus

Ingrediënten:

Voor de balletjes:
60 gr broodkruim, 3 lepels water, 450 gr gehakt, 1 fijn gesneden ui, 1 teentje look, 2 lepeltjes gehakte peterselie, 1 geklutst ei, muskaatnoot – peper – zout
Voor de saus:
2 lepels olie, 25 gr wit brood, 120 gr gepelde amandelen, 2 teentjes look, 150 ml witte wijn, 425 ml groentebouillon

Bereiding:

Eerst maken we de balletjes. Voeg het water bij het brood en laat even trekken, knijp daarna het overtollige water uit het brood. Doe de overige ingrediënten erbij: gehakt, ui, look (geperst), peterselie, ei, muskaatnoot en peper en zout. Alles goed kneden en mengen. Vorm van deze massa een 30 tal balletjes (+/- 3 cm diameter) en rol ze door een beetje bloem. Verwarm de olie in een pan en bak de balletjes een 3-4 minuten.
Dan maken we de saus: Verwarm de olie in een pan, verkruimel het brood en doe dit samen met de amandelen in de pan. Laat dit op een laag vuurtje een beetje roosteren en voeg daarna de look toe. Na een 30 tal seconden overgiet je het geheel met de witte wijn en laat 2 minuten inkoken. Laat dit daarna een beetje afkoelen en mix het. Verwarm het opnieuw samen met de groentebouillon en zorg ervoor dat de saus fijn gemelen is. Voeg naar smaak peper en zout toe. Doe nu ook de balletjes in de saus en laat het al toerend nog een 20 min. doorkoken. Strooi net voor het opdienen de gesneden peterselie erover.
Eet smakelijk!!!

1 Comment

  1. marijke vogelaar says:

    Heerlijk, maar vraagje heb je misschien ook een Gallos recept, kan op internet niets vinden en kant en klaar kan ook maar zelf maken blijt toch leuker!

Follow Us On Instagram

Please check your feed, the data was entered incorrectly.