De harde ‘statistische’ feiten over Spanje!

Om je snel een beeld te kunnen vormen over Spanje.
Ziehier een aantal interessante parameters:

De Costa del Sol, de naam geeft het natuurlijk al zelf aan, kan rekenen op een overschot aan zon. In vergelijking met België of Nederland kunnen we hier genieten van zo’n 1200 uren extra zon per jaar.  Dat komt dagelijks neer op  zo’n 3u20 extra !
Zo ligt de gemiddelde jaartemperatuur 9 graden hoger dan in België en/of Nederland.
De gemiddelde neerslag ligt ook heel wat lager. In sommige streken zou het zeker wat meer mogen regenen dit om simpelweg de watervoorraden aan te vullen. Het gemiddelde van 200mm zegt in principe niet zoveel als je weet dat deze hoeveelheid hier soms ook op een paar dagen kan uitvallen.
Het regent niet veel maar als het regent kan het echt stortregenen! De volgende tabel geeft een betere indicatie m.b.t. de regen.
Hier zie je dat we slechts 43 ‘regendagen’ mogen tellen per jaar, dit in schril contrast met de 200 dagen van België en Nederland. Help!
De volgende parameters laten een orde van grootheid zien m.b.t. landoppervlakte, populatie en bevolkingsdichtheid tussen enerzijds België, Nederland en anderzijds onze Axarquíastreek, Andalucía en Spanje in zijn totaliteit.
We wisten al dat België een piepklein landje was: als we enige vergelijking willen maken qua grootte tellen we best België en Nederland samen om min of meer de grootte van slechts Andalucía te benaderen.
M.b.t. aantallen scoren België en zeker Nederland zeer hoog: Andaluciá mag rekenen op minder dan een derde van de populatie van beide landen samen!
De bevolkingsdichtheid van Andalucía ligt op minder dan 100 personen per vierkante kilometer. In Nederland ligt dit 4x hoger!
Met statistieken kan je alles bewijzen wordt al eens gezegd. Daar zit zeker een grond van waarheid in maar zeg nu zelf: wat minder volk om je heen, een beetje meer plaats op de baan, slechts een goeie maand regen per jaar en voor de rest een gemiddelde temperatuur waarbij men in België of Nederland nog niet eens de kachel voor aansteekt, wie snakt daar soms niet naar?
Zonnige groeten,
Geert

3 Comments

  1. eloleo says:

    Ondergesneeuwd en een chauffage die stuk is… de tabellen hierboven zien er opeens erg aantrekkelijk uit ;-).

  2. Heb zojuist een weekendje Parijs gewonnen . Ik heb de tckets en de reservatie al binnen. Als je ook wil winnen gewoon aanmelden op hun nieuwsbrief.

    vakantiestart

  3. Ik denk dat de statistieken niet meer kloppen, na deze winter.
    Succes met het uitstekende blog. Groet, Wout

Follow Us On Instagram

Please check your feed, the data was entered incorrectly.