Bertolli was here!!!

Eind vorige maand was het exact  10 jaar geleden dat vrouwen uit Frigiliana deelnamen aan de promotie van het bekende Italiaanse spaghettisaus merk Bertolli. De befaamde publiciteitsspot werd namelijk gedraaid in het lokale honingfabriek ‘El Ingenio’. Tientallen dorpsvrouwen schreven zich in uit nieuwsgierigheid en speelden actrice voor 3 dagen. Dit zonder goed te beseffen waarover het ging noch wat hun engagement zou opbrengen. De draaidagen waren lang: er was een dag bij van 8u ´s morgens tot 23u ’s avonds.
De spot die slechts 40 seconden duurde bracht een groep vrouwen op leeftijd in beeld die zeer bedrijvig waren met het prepareren met een tomatensaus waarbij hun belangrijkste deugd het bereiden van de olijolie was. Op de achtergrond hoor je westernmuziek die door Italianen opgenomen werd in Almería.
Los van de aparte filmervaring was de verrassing op  het einde nog veel groter toen men heel wat meer geld ontving voor hun ‘3 días de fama’ (3 days of fame). Het honorium varieerde tussen de 50.000 en 100.000 pesetas hetgeen ongeveer overeenkwam met 300 tot 600€. Dit was 20 jaar geleden een veelvoud van hun spaans pensioentje!!! En dat om in hun eigen dorp reclame te maken voor italiaanse saus!

 

2 Comments

  1. indyke says:

    ‘k vond da altijd de mooiste reclamespot ook van Bertolli !!

  2. Martina says:

    Die blijft grappig en leuk! Maar ook lekker!

Follow Us On Instagram

Please check your feed, the data was entered incorrectly.