Fietsenwinkel én plantage

Ondertussen 2 jaar terug hadden mijn vrouw en ik besloten om niet langer te weerstaan aan de lokroep van de” Costa Del Sol”. Tijdens een kort verblijf in Malaga werd al snel duidelijk dat de” Axarquia” streek onze toekomstige lokatie zou worden omwille van zijn microklimaat. Geert en Patricia hebben ons professioneel begeleid bij de aanschaf van ons droomhuis en enkele maanden daarna zijn we definitief in Andalucia komen wonen. Onmiddellijk na onze migratie zijn we begonnen met Spaans (Andaluz) te leren, een absolute noodzaak als je je snel wil integreren. We waren 51 en nog volop ondernemend besloten we een bestaande fietsenwinkel over te nemen in centrum Torre Del Mar. Na 22 jaar was deze winkel aan vernieuwing toe en samen met onze 2 enthousiaste werknemers werden nieuwe ideeën uitgewerkt waaronder :de verhuur van koersfietsen en E-Bikes.
Biciterráneo.jpg
Meteen een succes en de fiets is hier het ideale vervoermiddel om de prachtige regio te ontdekken. In de Axarquia kan je het hele jaar door fietsen en genieten van de prachtige natuur, niet te vergeten ook het genereuze aanbod aan lekkere tapas. Ondertussen is onze winkel uitgegroeid en gespecialiseerd in het aanbod van E-Bikes, MTB, Racefietsen en city-bikes van Italiaanse merken. Wij bieden ook een hersteldienst aan voor elk merk fiets en elk type fiets.
Daarmee was ons eerste project van start gegaan en besloten we ook daarbij nog een tweede project te realiseren nl : een plantage, iets waar mijn vrouw steeds van gedroomd had. We beschikten over 2 ha bergwand en besloten deze aan te planten met Kumquat, Australische vingerlimoen en uiteraard ook de typische streekvrucht : de avokado. Het terrein was ooit een finca geweest en de bestaande stenen balkons werden gerestaureerd en voorzien van bewateringssysteem. De nieuwe planten zijn ondertussen ingezet en nu is het ……..afwachten tot we kunnen oogsten in 2020.
Marc en DominqueSamen en met volle goesting zijn we aan dit boeiende- en soms ook wel intrigerende avontuur begonnen en we kunnen het aan iedereen die op zoek is naar een plek in de zon met een warm hart aanbevelen. Marc en Dominique.
Fietsenwinkel in Torre del Mar

Comments are closed.

Follow Us On Instagram

Please check your feed, the data was entered incorrectly.