Parapente in Zuid Spanje

Yes, we did….

En of we het gedaan hebben, wel al een tijdje terug, maar het was geweldig!!!!
We waren eigenlijk nog maar 2 weken in Spanje (januari 2004) en net toegekomen in Granada, toen we besloten weer naar de costa Blanca te rijden voor een duosprong parapente. En het was de rit meer dan waard. Goh, wat een ervaring. Kom je boven op een berg met al die ervaren vliegers en ik stond daar met knikkende knietjes mijn beurt af te wachten. Geert en ik hadden al besloten dat ik eerst zou gaan (ik kon niet nog langer wachten…). Een heel gedoe met je harnas en al die koordjes maar gelukkig werd alles voor me geregeld. En dan maar wachten op die ene windstoot…. “Jaaaaa” riep de instructeur…”LOPEN”. Als een gek begin je te lopen en voor je het beseft ben je in de lucht aan het lopen…weg is de grond…de diepte wordt steeds dieper en dieper en dieper en….

Daar zweef je dan, als een vogel in de lucht…vrijheid ten top! Lekker genieten!De landing was in mijn geval iets minder zacht. Ik ging door mijn knieën en kreeg een instructeur boven op me. Het was wel lachen geblazen want met die ronde pothelm op mijn hoofd leek ik wel een verdwaald duits soldaatje dat boven het gras kwam piepen.
En dan was het de beurt aan Geert….jaaa, dat was kicken geblazen en een perfecte landing als afsluiter.
Wie graag eens wil parapente vliegen in Andalucia kan zich alvast informeren bij Dirk. Hij is een ervaren vlieger en organiseert vluchten voor aktieve beoefenaars. Bovendien kent hij ook de beste adresjes voor beginners.

http://www.hotelcaliforniaspain.com/

Veel succes en alvast EEN GOEIE VLUCHT!!!!

 

 

1 Comment

  1. Leuk zeg ! Mooi verzorgde Spanje blog met veel informatie over de leuke dingen die je hier in het prachtige Andalusië kunt doen. Het leven is goed hier en dat wordt via deze blog en de prachtige foto’s duidelijk gemaakt. Compliment!

Follow Us On Instagram

Please check your feed, the data was entered incorrectly.